A SUNPRO®-ról

 

 

A Bungénál a világ egyik legnagyobb kihívásán dogozunk: hogyan tehetjük fenntartható módon hatékonyabbá és biztonságosabbá a globális élelmiszerellátási láncot a mezőgazdasági termelőktől a fogyasztók asztaláig?

 

Európában, így Magyarországon is, egyre inkább kialakulóban van egy tudatos, egyre szélesedő vásárlói kör, mely igényt fogalmaz meg fenntartható módon előállított, biztonságos, európai eredetű, GMO-mentes élelmiszerekre. E célok megvalósításához mindenképp szükség van olyan fehérjeforrásokra, amelyek a fenti elvárásoknak megfelelnek. Az ilyen alapanyagok Európában általában csak korlátozottan elérhetőek.

 

A SunPro® termékcsalád az említett fogyasztói elvárások kielégítésére ad hatékony választ. Termékeink beltartalmi értékeit hazai és nemzetközi kutatatási eredmények figyelembevételével úgy alakítottuk ki, hogy az egyes állatfajok és korcsoportok takarmányigényeihez megfelelően illeszkedjenek. A termékcsoport kialakításával nem egy újabb tömegáru kerül a piacra, hanem egy olyan exkluzív vevői kör speciális igényeit kiszolgáló, magas hozzáadott értékű fehérjeforrás, amely GMO-mentes termelésben felhasználható takarmányoknak is összetevője lehet.

 

 

Környezettudatosság, biztonság és fenntarthatóság

 

A SunPro® termékeket szabadalommal védett technológiával állítjuk elő egy olyan új, korszerű üzemben, mely alkalmas kontrollált, garantáltan stabil minőség előállítására mechanikai eljárással, adalékanyagok hozzáadása nélkül.

 

Martfűi üzemünk megfelel a legszigorúbb hazai és nemzetközi takarmány- és élelmiszeripari szabványoknak, és rendelkezik a lenti minőségbiztosítási és tanúsítványi rendszerekkel:

 

 

ISO 14001 Környezetközpontú irányítási rendszer tanúsítvány
OHSAS 18001 Munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer tanúsítvány
IFS (International Food Standard) nemzetközi élelmiszerbiztonsági szabvány
ISCC PLUS (International Sustainability & Carbon Certification) fenntarthatósági tanúsítvány
ISCC EU (International Sustainability & Carbon Certification) fenntarthatósági tanúsítvány
GMP+ (Good Manufacturing Practices) az állati takarmányok előállítását szabályozó nemzetközi szabvány
EFISC (European Feed Ingredients Safety Certification) az állati takarmányok biztonságos gyártását és forgalmazását szabályozó nemzetközi szabvány

A SunPro® TERMÉKCSALÁD

A SunPro® 20 és 46 termékek megfelelnek a legszigorúbb előírásoknak; kémiai eljárás nélküli, mechanikai módon előállított, hazai gyártású alapanyag, mely ISCC fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkezik.

Hazai gyártás
 

A SunPro®-20 és SunPro®-46 termékeket a Bunge Zrt martfűi gyárában, hazai feldolgozásban állítjuk elő ellenőrzött alapanyagból.

Fenntarthatósági
tanúsítvánnyal*

A SunPro®-20 és SunPro®-46 termékek előállításához szükséges alapanyag mennyiség fenntartható forrásból származik.

* opcionális

Mechanikai
eljárással készül

Kémiai eljárás nélkül, kizárólag mechanikai módon előállított termék